Столичен Омбудсман

Подайте жалба

Документи

Екип

Дейности

Бюлетин

Въпроси и отговори

Свържете се с нас

Адрес:  ул.  "11 август"  4,  ет. 3
София 1000
Телефон: 02/9873449, 02/9871341
Факс: 02/9862785
E-mail:
ombudsman@sofia.bg

Приемно време:
Всеки работен ден

От 09:00 до 17:00 ч.

Анкета

Необходимо ли е разширяване на „зелена“ зона за платено паркиране?

Не, необходима е цялостна концепция за регулация на паркирането.

Да, ще подобри възможностите за паркиране в кварталите.

Да, но само около обществени сгради.

Не, няма нищо да се промени.

Не, ще се отрази на бюджета

Да, да се въведе и в големите жилищни комплекси.

Не ме интересува, не шофирам.

Архив на анкетите


Удостоверение за
администратор на
лични данни:

Полезни връзки:

»Столична община

»Столичен общински съвет
 


»Обществени посредници на „Топлофикация София“ ЕАД
 

»Омбудсман на Република България


»Национално сдружение на местните обществени посредници в РБ

»Комисия за защита на личните данни

»Комисия за защита от дискриминация


»Комисия за защита на потребителите

»Програма достъп до информация
 

 

17.09.2014 Среща-разговор на тема „Столичното общество и местната власт – споделена грижа за добро управление”

„Столичното общество и местната власт – споделена грижа за добро управление”

 

В навечерието на Деня на София общественият посредник покани на разговор представители на граждански сдружения и организации. Темата „Столичното общество и местната власт – споделена грижа за добро управление” бе достатъчно широка, за да се изразят разнообразни мнения и виждания за начина на взаимодействие между активните граждански общности и местната власт. Целта на срещата бе да се намери общото в дейността на различните организации и как общественият посредник може да помогне за преодоляване на конфликти и решаване на проблеми. Повечето от присъстващите отчетоха като слабост нередовното и ненавременно съобщаване за предстоящи дейности, липса на точна и ясна информация и формални обществени обсъждания.

 

Общественият посредник Лилия Христова набеляза предстоящите дейности за екипа. В периода 15 октомври – 15 декември ще се проведе изнесен прием във всичките 24 столични районни администрации. Графикът ще се изготви до края на септември и ще се публикува на уеб страниците на районите. Разработват се предложения за промяна на Правилника за организацията и дейността на обществения посредник. Подготвя се издаване на периодичен бюлетин. Предстоят срещи по конкретни теми с представители на граждански общности.

 

Участие взеха: Валери Гюров, Сдружение „Трансформатори“; Гергана Владкова, Сдружение „Софийски обществен съвет“; Росина Станиславова, Сдружение „Бели брези“; Наталия Папалезова, Граждански районен обществен съвет „Красно село“; Иван Караманов, Инициативен комитет „Възраждане“; Денница Кюранова, Сдружение за защита на район „Лозенец“; Радостина Петрова, Сдружение „Велоеволюция“; Пламен Братков, Група „Град“; Ива Белокопова, „Ъндъргара”; Весела Тончева, Граждански комитет „Спасение 2000“.

 

В разговора се включиха и Ангел Стефанов – обществен посредник от 2004 до 2014 г., и г-жа Благовеста Ковачева – представител на Приемната на Столична община.

 

В отговор на законно обоснованите очаквания общественият посредник ще съдейства за подобряване на информационната среда, свързана с общинските дейности.
 

 

Коментари(563)